Nieuws

Tijdens de maand juli zullen Margriet en Mirjam Lems hun werken tonen in het Koetshuis. Mirjam is grafisch ontwerper en fotograaf en Margriet zal u een prachtige collectie abstracte en realistische werken tonen.

Ik ben Margriet Lems acht jaar geleden ben ik aan iets te begonnen waar ik een groot deel van mijn leven al behoefte aan had: ontdekken of ik iets op een schildersdoek zou kunnen schilderen.

Heel spannend om verf aan te schaffen en een schilderscursus te gaan volgen.

Het is moeilijk om een keuze te maken voor kleur en onderwerp. Kies ik voor abstract of realistisch? Uiteindelijk wil ik me niet binden aan stromingen of specifieke onderwerpen als bloemen, natuur, mensen etc.

Ik wil datgene op een schildersdoek krijgen waar ik op dat moment behoefte aan heb.

Mijn emoties zijn altijd in mijn schilderijen terug te vinden. Van een beetje somber donker bos of het vlammende rood dat in mijn schilderijen vaak terug te zien is naar een dromerige gesloten deur in een stukje mooie natuur!

Mirjam Lems is grafisch ontwerper en fotograaf. Met haar bureau FC-creatief ontwerpt zij logo’s, huisstijlen, brochures en websites voor uiteenlopende opdrachtgevers. Tot nu toe heeft zij haar foto’s alleen zelf gebruikt en gedeeld in kleine kring. Deze expositie is een gelegenheid om haar werk aan een breder publiek te tonen.

Zij combineert fotografie met haar grafische vaardigheden.

Bloemen gezien vanuit een bijzondere hoek en het Achterhoekse ‘coulissenlandschap’ waren voor haar reden om te onderzoeken hoe ze met haar foto’s de landelijke diepte zou kunnen weergeven in haar werk. Dit resulteerde in interessante composities waarbij kleur, sfeer en emotie een belangrijke rol spelen.