Nieuws

Gedurende de maand november exposeert FonnY VermeYen (°1949) in het Koetshuis.

Ooit ben ik afgestudeerd als teken- en animatiefilmer en heb daar verder nooit meer echt wat mee gedaan. En ook heb ik in een ver verleden een paar jaren avondacademie grafische vormgeving gevolgd. Sommige van de daar geleerde technieken kwamen mij van pas in mijn beroepsleven als p.r. verantwoordelijke voor de openbare bibliotheken in de provincie Limburg (NL).

Als gepensioneerde voldoe ik nu aan alle clichés daaromtrent: altijd tijd te kort… Lezen, fietsen, tuinieren, kokkerellen, reizen, fotograferen, films kijken, knutselen… de dagen vliegen voorbij.

Een paar jaar geleden, op een regenachtige middag, toen ik niet naar buiten kon, ben ik maar wat gaan schilderen. Ik ben dus geen zondagsschilder maar een “regenschilder”. Omdat ik hou van die oude zwart-wit films en de daarbij behorende glamour, is dat een inspiratiebron voor mijn werkjes. Vintage foto’s bewerk ik met de computer en deze bewerkte foto’s schilder ik dan na met acrylverf. Van ver af lijken het dan zwart-wit foto’s, maar dichterbij zie je een spel van vlakjes in allerlei tinten grijs.

Voor “Het Koetshuis” van Kasteel Slangenburg heb ik een serie van 16 schilderijen gemaakt met als thema “Love and marriage”. Want zeg nu zelf, een locatie waar vroeger paard en kar stonden en waar nu ook getrouwd kan worden , deed mij gelijk meezingen met Frank Sinatra:

“Love and marriage, love and marriage
They go together like a horse and carriage”.