Expositie Nancy Kroon November 2019

Nancy Kroon (kunstenares uit Rijswijk) exposeer met schilderijen in Koetshuis Slangenburg gedurende de maand november. Nancy over haar werk:


“Gevoed door literatuur (waarbij een belangrijke bron de Griekse mythologie is) verwerk ik verhalen waarin (oer)gevoelens en de tragiek in het leven een grote rol spelen. Melancholie, schoonheid, harmonie, beweging, troost, eenzaamheid, liefde, kracht: zijn onderwerpen die ik in mijn werk wil laten zien. Alles in de wereld verandert constant maar deze universele gevoelens zijn altijd aanwezig in het menselijk bestaan.
Met het Griekse woord 'Antropomorfos', waar de woorden 'mens' (ánthropos) en 'uiterlijke vorm' (morphe) in verweven zijn, voel ik mij in mijn werk verbonden.


Juist daarom vind ik het zeer aangenaam om in Koetshuis Slangenburg te kunnen exposeren: een warme en serene locatie in een mooie natuurlijke omgeving. Een plek om te bezinnen, te genieten en uiteraard rustig kunst op je laten inwerken. De gastvrijheid tijdens het inrichten was ook zeer aangenaam”.

 

www.kroonkunst.nl