Activiteiten

Expositie april 2019 in het Koetshuis van Kasteel Slangenburg in Doetinchem.


A & A Painting.


Door drukke zakelijke werkzaamheden zijn we voor onze ontspanning gaan verdiepen in schilderen en boetseren.
Ans is begonnen met boetseren maar al gauw sprak het schilderen haar meer aan. Ze begon bij Dubby van Essen in Drunen en later bij kunstenares Marleen Mols in Corsendonk (België) de basistechnieken verder uitgebreid. Aansluitend bij Liseth Visser in Veghel toegelegd op portret schilderen. Bij Simone van der Meer in Drunen heeft ze zich verdiept in glaceren.
Ans schildert met olieverf op doek of op paneel.
Arie begon met een werkschop schilderen van een week in Orvelte in Drenthe bij Moois aan de Muur. Op terugweg naar huis na deze schilderweek zag Arie alleen maar schilderijen in de prachtige herfstkleuren. Nadien meerdere workshops gevolgd in het Emmaus klooster in Helvoirt (NB). Hier verschillende technieken geleerd voor zowel op papier, doek en paneel. Hierbij ontwikkelde hij zijn voorliefde voor abstract schilderen met acryl. De laatste jaren heeft hij deze techniek verder ontwikkeld bij Marian Filarski in Schijndel en bij Lis Art in Heusden

pinterest.com/ansbrinkman/


Ans en Arie Brinkman, Grotestraat 169B, 5151BK Drunen


Mail adressen; ans.brinkman@live.nl  en a.brinkman@live.nl  

 

 

 

 

 

Wandeling Dagmar Buesink

Eén ding hebben deze wandelingen gemeen met elkaar: je komt tot rust en het geeft je ontspanning en het is genieten! We vergeten het wel eens, maar contact met de natuur is net zo essentieel voor ons welzijn als regelmatige lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon. We weten allemaal wel wat de natuur met je kan doen, het fijne gevoel dat je krijgt als je een mooie wandeling maakt of als je gewoon op een mooie plek in de natuur zit. Zeker tijdens of na een stressvolle periode kan verblijf in de natuur je veel rust en ontspanning geven.

 

Shinrin-Yoku, een hippe trend in een nieuw jasje?
Bosbaden, Forest bathing of in het Japans Shinrin-Yoku. Overal zie je deze term nu opduiken.
Shinrin-Yoku is geen intensieve lichaamsbeweging, joggen of stevig wandelen.
Shinrin-Yoku is “gewoon” in de natuur zijn. Er verbinding mee maken via onze vijf zintuigen; ons gezichtsvermogen, ons gehoor, ons smaakvermogen, ons reukvermogen en onze tastzin. We vertragen onze looppas en houden de aandacht bij onszelf.

 

Elke derde dinsdag van de maand wandelen we onder begeleiding van wandelcoach Dagmar vanaf het Koetshuis bij Kasteel Slangenburg nabij Doetinchem.

 

Tijdens deze 'Frisse Blik Winter wandeling' is er volop gelegenheid om te genieten van de prachtige natuur rondom kasteel Slangenburg, van de rust en ontspanning. Dagmar nodigt je uit om (eenvoudige) oefeningen te doen waardoor je dingen zult gaan ervaren vanuit een ander perspectief. Aan het eind van de ochtend weet je hoe je de natuur op een eenvoudige manier kunt inzetten in je eigen leven op een manier die ontspannend is en werkt.

 

De ochtend start om 10.00 uur en deze ochtend duurt tot ongeveer 13.00 uur (enige uitloop is mogelijk)
aanvang: 10.00 uur

 

Locatie: Het Koetshuis bij Kasteel Slangenburg.

 

Deze ochtend starten we met een wandeling vanaf Koetshuis Slangenburg en sluiten we de ochtend af onder het genot van een kop koffie/thee.

 

Behalve genieten van de natuur en de omgeving laat Dagmar je tijdens deze ochtend plaats nemen op een mooie plek in de natuur en laat zij je ervaren wat de prachtige klanken van haar hand pan drum met je kunnen doen. Deze magische en diepe klanken vormen één geheel met de natuur. Na deze ochtend voel je je weer helemaal opgeladen en ontspannen en dat je met wat meer kennis van de natuur thuis komt, is mooi meegenomen.

 

Data:

 

19 februari 2019
19 maart 2019
23 april 2019
21 mei 2019

 

Aanmelden kan via het onderstaande adres.

 

Met Warme en Natuurlijk groet,

 

 

Dagmar Buesink

 

NLP-Master coach
wandelcoach
Trainer


IVN-natuur gids in opleiding

06-2861 4343

 

www.lucernawelzijnscoaching.nl
https://www.facebook.com/Lucernawelzijnscoaching/

 

 Wij werken volgens de Uniforme Voorwaarden Horeca. Deze kunt u inzien op onderstaande website.

 

https://www.khn.nl/uvh-nl