Expositie september

Expositie september - Margriet Lems & Mirjam Lems
Het is voor mij een hele eer dat ik kan exposeren met mijn schilderijen in het mooie Koetshuis. De bijzondere kleurige rustgevende achttiende eeuwse sfeer rondom het Koetshuis geeft mij altijd meteen inspiratie voor een volgend schilderij!
Ik ben Margriet Lems en woon al vele jaren met plezier in Doetinchem.
Vijf jaar geleden ben ik voor een groot deel gestopt met mijn werk om aan iets te beginnen waar ik een groot deel van mijn leven al behoefte aan had:
ontdekken of ik iets op een schildersdoek zou kunnen schilderen. Heel spannend om verf aan te schaffen en een schilderscursus te gaan volgen. En die volg ik nu nog steeds met veel plezier.
Het is moeilijk om een keuze te maken voor kleur en onderwerp. Kies ik voor abstract of realistisch? Uiteindelijk wil ik me niet binden aan stromingen of specifieke onderwerpen als bloemen, natuur, mensen etc. Ik wil datgene op een schildersdoek krijgen waar ik op dat moment behoefte aan heb.
Mijn emoties zijn altijd in mijn schilderijen terug te vinden. Van een beetje somber donker bos of het vlammende rood dat in mijn schilderijen vaak terug te zien is naar een dromerige gesloten deur in een stukje mooie natuur!
Tot slot hoop ik u enthousiast gemaakt te hebben om onder het genot van een kopje koffie en met een heerlijk stukje taart in het Koetshuis mijn creatieve werk te bekijken; een interpretatie van onderwerp, sfeer en kleur.
Het zou heel fijn zijn een reactie van u terug te zien in mijn schrift, dat in het Koetshuis ligt.

Mirjam (geb Rotterdam 1963) is grafisch ontwerper en fotograaf. Met haar bureau FC-creatief ontwerpt zij logo’s, huisstijlen, brochures en websites voor uiteenlopende opdrachtgevers. Tot nu toe heeft zij haar foto’s alleen zelf gebruikt en gedeeld in kleine kring. Deze expositie is een gelegenheid om haar werk aan een breder publiek te tonen.
Zij combineert fotografie met haar grafische vaardigheden (digitale beeldbewerking en tekenen). Bloemen gezien vanuit een bijzondere hoek en het Achterhoekse ‘coulissenlandschap’ waren voor haar reden om te onderzoeken hoe ze met haar foto’s de landelijke diepte zou kunnen weergeven in haar werk. Dit resulteerde in interessante composities waarbij kleur, sfeer en emotie een belangrijke rol spelen.