Agenda / Exposities

Expositie: Augustus - Annie Elissen

Ik schilder; “de schoonheid van het alledaagse” is mijn inspiratie.

Als kind maakte Annie overal tekeningen op en van, voornamelijk met potlood en houtskool. Later waren de tekeningen van popsterren en mensen met grote hoeden (helaas niet bewaard), daarna puberen, trouwen, kinderen krijgen...

Ruim 25 jaar geleden heeft Annie het opnieuw opgepakt. De schoonheid van het alledaagse laten zien en hier haar inspiratie uithalen (bloemen stillevens enz). Later heeft dit zich toegespitst op een aantal thema’s: de koe, de kip/haan, de mens en niet te vergeten tulpen. Het tot uitdrukking laten komen van de verschillende karakters in zowel mens als dier boeit Annie al jaren. Na jarenlang te hebben geaquarelleerd, ook in combinatie met andere materialen en het werken met pastel werkt Annie nu hoofdzakelijk met acryl. Zij schildert niet alleen op doel maar ook op diverse objecten / lampenkappen enz. Daarnaast beschildert zij porselein met porseleinverf. Het mag zeker geen “maniertje” worden. Dat is voor haar te makkelijk...

Expositie september - Margriet Lems & Mirjam Lems

Het is voor mij een hele eer dat ik kan exposeren met mijn schilderijen in het mooie Koetshuis. De bijzondere kleurige rustgevende achttiende eeuwse sfeer rondom het Koetshuis geeft mij altijd meteen inspiratie voor een volgend schilderij!

Ik ben Margriet Lems en woon al vele jaren met plezier in Doetinchem.

Vijf jaar geleden ben ik voor een groot deel gestopt met mijn werk om aan iets te beginnen waar ik een groot deel van mijn leven al behoefte aan had:

ontdekken of ik iets op een schildersdoek zou kunnen schilderen. Heel spannend om verf aan te schaffen en een schilderscursus te gaan volgen. En die volg ik nu nog steeds met veel plezier.

Het is moeilijk om een keuze te maken voor kleur en onderwerp. Kies ik voor abstract of realistisch? Uiteindelijk wil ik me niet binden aan stromingen of specifieke onderwerpen als bloemen, natuur, mensen etc. Ik wil datgene op een schildersdoek krijgen waar ik op dat moment behoefte aan heb.

Mijn emoties zijn altijd in mijn schilderijen terug te vinden. Van een beetje somber donker bos of het vlammende rood dat in mijn schilderijen vaak terug te zien is naar een dromerige gesloten deur in een stukje mooie natuur!

Tot slot hoop ik u enthousiast gemaakt te hebben om onder het genot van een kopje koffie en met een heerlijk stukje taart in het Koetshuis mijn creatieve werk te bekijken; een interpretatie van onderwerp, sfeer en kleur.

Het zou heel fijn zijn een reactie van u terug te zien in mijn schrift, dat in het Koetshuis ligt.

Mirjam (geb Rotterdam 1963) is grafisch ontwerper en fotograaf. Met haar bureau FC-creatief ontwerpt zij logo’s, huisstijlen, brochures en websites voor uiteenlopende opdrachtgevers. Tot nu toe heeft zij haar foto’s alleen zelf gebruikt en gedeeld in kleine kring. Deze expositie is een gelegenheid om haar werk aan een breder publiek te tonen.

Zij combineert fotografie met haar grafische vaardigheden (digitale beeldbewerking en tekenen). Bloemen gezien vanuit een bijzondere hoek en het Achterhoekse ‘coulissenlandschap’ waren voor haar reden om te onderzoeken hoe ze met haar foto’s de landelijke diepte zou kunnen weergeven in haar werk. Dit resulteerde in interessante composities waarbij kleur, sfeer en emotie een belangrijke rol spelen.

Expositie: oktober - Rudy Volbeda

Onze prachtige streek in olieverf geschilderd.

Terwijl ons land dicht groeit met beton en asfalt schilder ik natuurlijke landschappen. En terwijl de globalisering toeneemt, schilder ik de kleinschaligheid van ons menselijk bestaan. Dat doe ik het liefst “en plein air”, want dat zorgt voor de spontaniteit en vitaliteit in mijn werk. Ik schilder in het binnen- en buitenland, maar vooral in onze mooie streek.

Heerlijk om te bedenken hoe het Nederlandse landschap er een paar honderd jaar geleden moet hebben uitgezien. Tijdens het schilderen buiten voel ik de wind en ruik ik het water. Ik zie de beweging van de wolken en de verandering van het licht. Ik hoor het ritselen van de bladeren en de geluiden van dieren. Wat dat in mij wakker maakt? Kippenvel op mijn armen. Minder denken en meer voelen.

Ik hoop dat u net als ik, bij uw bezoek aan de natuur rondom Slangenburg dat ook ervaart. Dat u de ruimte en de vrijheid van de verte kunt voelen. En de intensiteit van het licht kunt zien.

Rudy Volbeda

www.rvolbeda.com

r.volbeda@chello.nl

06 51617912